Doelstellingen
In een aangename sfeer kwalitatief hoogstaande trainingen aanbieden is onze voornaamste doelstelling.

De trainers beschikken allen over een voetbaldiploma van jeugdtrainer dat behaald is via de Federale Trainersschool en/of Bloso. Samen met het gegeven dat zij reeds meerdere jaren op het hoogste niveau training geven, zorgt dit er voor dat uw kind gedurende 7 dagen zal kunnen trainen op topniveau. Spelers boeken hierdoor op relatief korte tijd spectaculair vooruitgang op alle technische en tactische aspecten.

 

Door pedagogisch geschoolde trainers en begeleiders aan te stellen zorgen wij er voor dat uw kinderen steeds optimaal begeleid worden, en dit niet enkel op het sportieve maar ook op het extra-sportieve vlak. Naast het aspect “leren” is uiteraard het aspect “gelukkig zijn” van optimaal belang. Tijdens onze voetbalstages doen we er dan ook alles aan om beiden te combineren.


In vele wedstrijdsituaties dienen spelers vaardig te zijn in het leiden van de bal en het maken van dribbels. Deze 2 aspecten komen dan ook veelvuldig aan bod.

Algemene doelstellingen:

De ontwikkeling van het individu staat steeds centraal: onderdeskundige leiding wordt in kleine groepjes intensief gewerkt aan het technisch en inzichtelijk verbeteren van de spelers. Hierdoor kan iedereen op zijn specifieke niveau trainen en is de kwaliteit en een hoog rendement van de trainingen verzekerd, m.a.w. het ideale klimaat om als speler snel vorderingen te maken.

 

Technische en tactische doelstellingen:


P1030871 1. Intensief bijwerken en automatiseren van de basistechnieken:
Controles: amortisatie binnen- en buitenkant voet, dij- en borstcontrole + plukken van de bal.
Pastechnieken: lage pas binnen- en buitenkant voet + lange pas.

Koptechnieken: in functie van passing of afwerking.

Traptechnieken: wreeftrap, trap buitenkant voet, stifbal, vluchtschot en omhaal.

Dribbeltechnieken: aanleren van efficiënte dribbeltechnieken en het creatief en gericht gebruiken hiervan.

2. Verhogen van de snelheid van uitvoering:
De aangeleerde technieken worden zodanig ingeoefend en geautomatiseerd dat ze sneller en efficiënter kunnen worden uitgevoerd.
In de realiteit bepaalt de snelheid van uitvoering waarmee een speler kan handelen, het verschil tussen een matige, goede en zeer goede speler.

3. Technieken en inzichtsituaties toepassen onder druk:
De spelers leren hierbij om de aangeleerde technieken toe te passen tegen passieve en actieve tegenstanders.
Een snel en gericht handelen wordt hierdoor gestimuleerd, en dit zowel technisch, mentaal als inzichtelijk.


4. De aangeleerde technieken en tactieken toepassen in spelsituaties en wedstrijdvormen:

De uiteindelijke betrachting van het aanleren van alle technische en tactische elementen is er uiteraard op gericht om beter te kunnen presteren tijdens wedstrijden. Hierbij wordt vooral getracht om snel en technisch goed te handelen en gericht oplossingen te zoeken tijdens wedstrijden.

Nicky Keirsmaekers